Small Cute Grey Red Outline Pointer



Best View at GOOGLE CHROME!
Credit To Le Vans. xoxo
rambut same hitam, hati lain lain.
31 August 2011

"habes orang yang kaler rambut tu macamane?"


untuk aidilfitri hari ke-2 ni, aku masih lagi ternanti nanti perkhabaran dari si sahabat. sangat lame beliau menghilangkan diri begitu saje. bukan dengan aku, tapi dengan semue orang. kemane kau menghilang sahabat?


jauh disudut hati, berharap sangat semue baik baik seperti dulu kale.kenape aku cakap rambut same hitam hati lain lain? sebabnye, kite serupe,tapi hati kite tak same. aku selalu cakap same kau kan, hati kau macam tisu. terkene air sikit je dah boleh terkoyak. sangat lembut. hati aku? aku mengaku lah sikit yeee, aku kuat orangnye. sebab tu sampai saat ni boleh senyum macambiase even dalam hati hanye Tuhan yang tahu.


kalaulah kau bace kan (kalau), semoge kau sentiase tabah & kuatkan semangat walau dimane kau berade. percayelah, semue orang menanti kau. jangan selalu cepat putus ase.


tibe tibe teringat same sahabat aku si S yang dulu pernah maki hamun aku macam orang gile. huwaaaa sumpah aku sedih tahap babun time tu. die kuncikan toilet & cakap die benci aku. tapi sebab aku jenis tak putus ase, aku duduk tunggu die sampai die mahu keluar. lepastu aku ikut je kemane die pergi sedangkan die sangat menyampah tengok muke aku time tu. die bancuh susu, aku ikut. die pergi kat pesakit tu, aku ikut. pergi kat pesakit ni, aku ikut jugak. bertape aku memang takkan putus ase nak mintak maaf same die. sedangkan aku taktahu mane silap aku mase tu.


sebab sedih sangat, aku pergi kat kawan baik die. aku cerite semue ni kat die.sebab aku masih cari mane silap aku kan. and now, kami masih bersahabat baik sampai sekarang. even kisah yang buat die benci aku tu sebenarnye die takkan lupe.sampai buat kes tu sebagai kes assigment die. waaat leeek je aku bace kan. HAHA. sipot ayam sungguh.


tapi pade aku, kenape mesti putuskan persahabatan macamtu je kalau boleh settle dengan baik. ambil yang jernih, buat yang keruh. siape kenal aku, tahu laaa.. aku seorang yang cepat pemarah & mudah memaafkan. selamat hari raye kawan kawan ;)



salam merdeka yang ke54tahun.

Labels:

words spilled @ Wednesday, August 31, 2011 / leave comment here

kisah raye aku macam korang tak?

"selamat hari raye semue  C: "


mesti semue happy di hari raye pertame nie kan. tapi ade jugaklah kawan kawan aku yang sesedih sebab kene kerje. takpeee, tak semue orang sespecial kowang yang kerje tu tau. sape lagilah nak berkhidmat untuk masyarakat kan kalau bukan pekerje pekerje yang sudi bekerje di hari raye ini. ecececeyh, tahun depan turn aku pulak kerje ;D



lokasi raye pertame aku : salak, sepang.


masuk masuk rumah mak teh je dah ade orang tegor ' uiiih merahnye die.' toleh kiri kanan. erk, takde sape merah, aku dengan adik aku jer ni merah. huahuahua. agak merah mak ngah jugak ler aku tahun nie. padahal baju nie bukan baju raye pun. kuikuikui... (KANTOI)



muke mintak kaki sungguh adik aku ni kan*


perjalanan ke sane dari rumah aku tak sampai sejam pun aku rase.haha. thanks to the driver lah, cik abang saye; abang eril. thanks jugak kasi adik wet raye yang sangat banyak. kuikuikui. suke suke suke. die cakap tamau bagi tau. dah sedih jer dengar die cakap camtu. rupenye dapat jugok ^,^


tak sabar mau makan nasi minyak die dengan kak **** ;p
ini abang kitew tau. ;)


aiks, mane adek aku lagi sorang? main acii noyorok ke ape*


ceyhh, adik lagi sorang mahu jadi hana tajima seyh. aku pun tak cam gitu. HAHA. tengOk aku, pakai tudung 2saat je pun. die??? nak berbelit bagai. tension siod aku tengOk.


 tu diaaaa.adik yasmeen ;)



sebab aku tension tengok die selebet bebenor, aku tukar die pakai shawl macam biase.
okiee, macam takde cermin nak buat kan. nak jugak gune teevee. wakakaka ;p


'terime kaseh kakak'
HAHA.


macambiase, raye pertame kite akan jumpe lemang, rendang, nasik impit, kueh kacang. memang sangatlah muak kan. today aku makan tak banyak pun. perot memulas je. nak ke tandas, malas. dah pakai cantik cantik, menyampah betol nak pergi tandas tau. ggggrrrrr...


selain beraye di sepang, kami sefamily ke rumah mak long di pedas, n9. kat sane dapat jumpe nasi, ayam goreng, gulai ikan, err ape lagi ekh.. buuurrppppp kenyang aku makan nasik. HAHA. ;D


jum meet my parents pulak ;)



aiks, tahu lah baru lepas ulangtahun. bukan main bergambo.kuikuikui
terkenang mase kahwin dulu dulu kot * HAHA

takde kami semue nie kalau takde makayah aku ;)
dari kiri ; yasmeen, aku, abang & adek nureen


kami tak kemane sangat tahun nie. atas faktor kesihatan kene duduk rumah diam diam. HAHA. syiok jugak. takde la kerje aku melantak je pergi rumah orang. HAHA. esok nak kemane pulak? takde plan sangat. nak pergi datink boleyh? ;(


p/s : hoii geng, thanks mms aku gambar raye korang semue. HAHA
terharu jer tengok gambar raye kawan kawan aku nie kan.
nak up kat sini, malas lah aku. tak mintak izin kan. tak boleh ler.


salam merdeka

Labels: , , ,

words spilled @ Wednesday, August 31, 2011 / leave comment here

sepatah due kate sebelom nak raye.
29 August 2011

" nak cakap sepatah due ke nak buat essay nie?"


salam lebaran & salam merdeka buat semue geng yang di sayangi sekalian. ehem ehem, mesti semue orang dah sibuk test test baju raye, kasut raye, tudung raye kan kan kan. dah siap tersidai gosok dah dalam lemarii agaknye. esok pagi pergi semayang raye teross pakai yee dak. tayah gawat gawat nak gosok esok.


aku balek kampung insya Allah esok. dalam selangor je pown. kikikiki. so tayah nak sibuk sibuk balek awal sangat. esok baru mahu balek ;)


oh ye, semalam ulanngtahun perkahwinan makayah aku. yang ke 25tahun.


kek disponsored oleh abang yang baik hati lagi pemurah. wahahaha. sebab kek sangatlah besar, make sampai ke hari ini masih tak habes habes. ape boleh buat, satu family bukan penggemar kek ^,^


ape ape pun, selamat berbahagie mama babah. even dah ke 25tahun ke, 50tahun ke, 80 tahun ke, 100tahun ke, semoge cinte & kasih sayang kalian tetap mekar selamenye. ececececcewaaaah. bukan main pulok anaknye yang sorang nie.


sempene esok nak raye, make kami anak beranak jenjalan cuci mate. nak shopping raye dah tamat.takde ape nak beli. make janganlah kamoo membazir. membazir amaln syaitonnn ye adik adik kakak kakak abang abang sekalian. (tapi rasenye macam tadi beli alat alat mekap, aksesori raye. erk?)


tapi dapat hadiah raye lagi satu. tadaaaaaaaaaaa..............................



macam lah nak penting sangat nak beli kan. kikikikiii.. saje je mengpau abang. kang pau mahal mahal, mampuih lah die nak layan. sementare stok gaji beliau masih ade.. ehem ehem 'abang nak tu...' 'abang nak ni pulak...' k fine fine, bukan depan confirm aku pulak kene bende macamnie kan? huwaaaa nak larikkk dulu ;p



*inilah manusie yang bakal mengepaw aku.huwaaaaaaaaaaaaaa
pergh, ade hati pau blackberyy torch kat abang. kalau aku, aku kasi makan berry hitam je kat die.


kawan kawan, selamat hari raye untuk ke tujuhpuluhlapan kalinye aku wish. hihihihihihi ^^. enjoy ur raye geng!


p/s : kawan kawan yang kene kerje mase raye, tabahkan hatimu okie

Labels:

words spilled @ Monday, August 29, 2011 / leave comment here

mengidam & termakbul jua ;')
28 August 2011


" mengandung ke mengidam bagai nie"


choiii, manadew. mengidam je pun. lame tak makan kan. (ceeyh, padahal boleh je beli kat sini. saje nak mengade). takde lah aku nak idam itik goreng ke, kepale unte ke, teringin nak makan buah pale je pun. hakhakhak. yee yeee, aku pengemar buah buahan. sape kenal aku, memang tahu lah betape sukenye aku makan buah kan. even takyah makan nasik seharian pun takpe kalau digantikan dengan makan buah. sudah memadai kate cik shaz kitew nie. puiiiiih*


jeruk pale terbang dari penang.


*google
ade orang kan, die tatau buah pale tu macamane. HAHA. kesian.


tengah sibuk kemas rumah, pooon poooon poooonn... aku ingatkan ambulans mane lah datang buat kacau tadi. wahahhaa. rupenye.... adeyh... dahlah tengah busuk busuk mengemas rumah, die datang pulak tengah ketiak basah, peluh meleleh ke muke. eyeeeew. tak senonoh punye nurse. wahahhaa. manede orang mengemas rumah tak keluar peluh kan. itu curik tulang je tu kalau tak berpeluh. dengan muke macam tatau malu, aku bantai jelaaaa keluar kan. padahal rase nak pergi mandi je. malu tu ngadap orang peluh peluh. wakakkaa. takpee takpeee.tayaha nk control cun sangat cik shaz. bukan cun pown. wakakkaa.


seronok dapat jumpe kawan yang dah berape bulan aku tak jumpe ni. terime kasih sudi layan kerenah aku dengan bawak ape yang aku idamkan. so touching bebeh*. kalau die datang time berbuke ke, boleh ajak makan kurma yusof tayooob kan. tapi die datang tengahari bute pulak. nak hidang kopi pown tak boleh :p


semangat harimau malaya die tak pernah lekang. hahaha.datang rumah pun nak harimau malaya sangat kan ^,^



taknak letak gambar muaamar mase tue, nak letak gambar mase die mase mude je.
tak kejam sangat kan aku? 


muaamar yang baik hati, hensem, sweet, kacak dan sporting gileee. terime kasih di atas segalenye. selamat hari raye, nanti raye jumpe lagi. insya Allah. maaflah ade kawan yang mengade macam saye ni. kikikikiki.


k fine, adik aku cakap die hensem. memang kawan aku yang sorang nie hensem pown. tu yang ramai peminat tuh. kuikuikuikui :p


p/s : aku lenjan buah pale tu sorang sorang aci tak?

Labels: ,

words spilled @ Sunday, August 28, 2011 / leave comment here

orang dah kerje ni memang macamni ke?

...............................................................

c.m : huwaaaargh, ngantok lah dik
n.y : baru pukul9 pm kak. tak remaje langsung akak ni.
c.m : k dik, akak tido dulu. nyte
n.y : erk???????

.............................................................

c.m samedengan cikmisi aka. aku ler tuh.
n.y samedengan nazzatul yasmeen. adik aku.
boleh singgah SINI kalau nak jumpe die.



assalamualaikum kawan kawan. ecececeyh, baru pukul satu pagi aku update blog nie. kalau hari biase ni, aku dah tido tengah mimpi mimpi kot. yeee yeeee.memang betul. biasenye jam9 malam mesti aku dah tido. paling lambat sikit pun sepuluh lah. up sejam kan. macam tak caye ke si shaz ni tido awal siod. err memule aku pun tak percaye. tapi rupenye memang betul sejak due menjak aku jejakkan kaki ke alam pekerjaan ni memang penat die satu macam sikit.


(ceeeyh, macam kerje angkat patient lapan puluh orang)


itula pasal. padahal takde lah buat kerje ape sangat pun. tapi PENAT. ade masalah kat mane mane saraf ni nampaknye. dulu time student, kalau practical kene bangun kerje pagi pun tak tido awal macam sekarang. mungkin sebab faktor ade kat rumah kot. yeee mungkin mungkin -.-


baru aku ingat, mase practical dok rumah aunie & akilah haritu pown akulah manusie paling awal tido dalam rumah tu. sampai diorang cakap aku macam budak budak pulak tido awal. huwaaaaaaaaaaaa.manadew.letih kot.


sampaikan adik aku cakap, ade kakak macam aku ni tak best. awal lagi dah nak tido. kikikiki. yela, mane taknye, kalau aku dah tido, die kenelah tutup lampu kan. padahal die tengah minggu exam mase tu. terjangkit jugak die tido awal sebab tengok aku syiok sangat tido. kikikikiki. sian adik.



p/s : sampaikan mr bf pun merajuk kalau tak angkat phone.
padahal dah tido pun. huwaaaaa ;(

Labels: , ,

words spilled @ Sunday, August 28, 2011 / leave comment here

macam hareeeem je.
27 August 2011

" ape ramai dislike dari like nie. adoi"





itu dia mat mat malaysia cube nak jadi korea. HAHA. memang lawak tahap gaban lah tengok sowang sowang punyee peel. bukan saje je aku nak lekeh lekehkan bakat diorang (eyh ade bakat ker? erk -.-), tapi tak berpade je aku tengok. over the acting pun ade. 


apesal mat korea tak nampak macamtu ekh? mungkin sebab memang itu dah konsep dorang and diorang memang layak buat muke camne pun sebab muke dah memang hensem & cute kan. (tapi aku tak minat korea sangatlah).




macho kan orang orang malaysia?  jatuh hati mak naaaaaak. wakakkakaa. dari dok buat bende bende alah nie sume, bikin semue orang mengutuk jew, baik korang semue study leklok lah weyh. cerah sikit mase depan. duduk dalam industri hiburan, cerah ke kalau asyik orang kutuk? aku tatau lah kan. sebab aku duduk industri perubatan je. wahahaha ;D


dari layan ni, baiklah aku layan ;



5star lah lagu nie. memang pasang kuat kuat kalau lagu nie keluar radio ;D




kikikiki.sweet je videoklip nie. lagu? ermm aku kasi 2star setengah lah




yuna pun ade lagu raye juge ^^



......................................................................

sebelom menamatkan entry ni, layan lah sat lagu nie pelase -.-


p/s : hilang selere nak makan tengOK bende ni
(eyh puaselah ;p)


Labels: ,

words spilled @ Saturday, August 27, 2011 / leave comment here

pesanan sebelum bercuti raye
26 August 2011

pooon pooooon ^.^


selamat hari raye buat semue geng blogger yang dikasihi sekalian. maaflah tak dapat nak kasi kad raye pade sesiape yang baru je mintak bulan ni. (lain kali kene mintak awal tau.hehe). baru tadi rasenye kad kad raye aku selamat sampai ke rumah semue kawan kawan terchenta. kalau boleh taknak kad sampai mase raye. tak feel pulok rasenye. hihihihi.


alhamdulillah tahun ni aku dapat cuti beraye seminggu. boleh lah lelepak takyah pergi kerje.kikikiki.



*tahun depan confirm dah tak boleh cuti. sobsobsob.


....................................................................................
sister wad : sebab awak semue freshie lagi,
jadi say kasi awak cuti seminggu. tapi tahun depan memang takdapat lah yer
= = "
........................................................................................
(alhamdulillah)



kawan freshie sewad aku mule balik kampung halaman diorang esok. semue kampung jauh jauh. (aku je paling dekat. HAHA). selamat jalan & berhati hati dijalan raye buat akma, kinah, aniss & otai.



meh nak kasi nasihat & pesanan sikit buat semue geng yang aku kasihi sekalian (tak kisahlah hangpa drive kerete ke, lori ke ,bawak motor ke,kayuh beskal ke) ;


 sentiase cermat & berhati hati di jalan raye tau. jangan nak tergopoh
sangat balek tuh. takkan larik ruah ekau pun.

 sentiase ingat orang tersayang okie. sebab bile kau ingat sape kau paling
sayang, kau mesti sayang nak tinggalkan die di dunie ini sendirian

♥ kalau mengantuk, rehat di r&r sat. jangan nak kejar mase sangatlah okie.

♥ dah tau esok nak balek kampung, harini rehat cukup cukup. jangan nak berjage on9 je kerjenye

♥ minum nescafe atau air yang buat kau tak ngantuk. segar bugar je mate mase kat jalan. 
syiokk tuh.


selain dari itu ;

♥ raye, raye jugak, jangan nak sakan sangat sukenye. bersederhane je kan elok.

♥ jangan suke suke nak main mercun. kang terbakar, jumpe aku kat
wad burn kang.

♥ makan tu elok elok, kang tercekik makan sate, dah kene pergi hospital pulak.
(satu hal pulok dah)

♥ kalau ade duit raye tu, hulur ler sikit ke teman, teman tak bergaji lagi tahun nie tau ;P






Labels: , , ,

words spilled @ Friday, August 26, 2011 / leave comment here

#jangan lupa namaku TAU.
24 August 2011


nota kecik : aku jarang update, tolong jangan lupe nama aku tau  tau tau tau ^^


first time dengar lagu ni mase tengOk ramadhan terakhir. memang best lah lagu nie. first dengar je dah rase tertarik (aku je la tertarik, orang lain tatau lah macamane kan.).hehehehe. #pompa bensin ---> waah, name kumpulan je dah menarek kan ;)


perasan tak sume cerite/filem sekarang dah ade lagu sendiri. mujur la kebanyakanye best belake kan.


nur kasih the movie


kasih alia


laila manja


waaah, memang peminat setie draa betul aku nie. HAHA. padahal dah kerje, mane nye sempat nak tengOk. kalau drama malam, dah tido pun aku. sobsobsob. konon nak tengOk supermak, tak pernah sempat... dah bubum dulu atas katil = ='


eyh, ape entry lari tajuk topik nie. kuangkuangkuang. taklah, nak cakap je kat korang, jangan lupe name aku. sebab aku tak lupe korang tau. kalau terlupe tu, please maafkan  C:



p/s : rindu nak online. huhu







Labels: , ,

words spilled @ Wednesday, August 24, 2011 / leave comment here

kad raye dah sampai rumah koranng belom?
21 August 2011




bukan main rajen aku 2hari je siap dah tulis semue kad raye untuk kawan kawan yang aku sayangi. hihihihi. penat tak penat lah jugak ade 36keping kad nak tulis. bukan nak artiss sangat okie. sape kenal aku, tahu lah aku memang suke kasi kad raye kat orang. even satu kelas pun nak kasi jugak by hand. hehehehe.


tapi tahun ni takde lah nak by hand kasi kat budak kelas kolej tuh. kene post terus ke rumah. tapi memang tak mampu lah nak kasi ke semue kawan dalam kelas. sape dapat tu di cop special lah di hati aku. kuikuikui.


buat kawan kawan fb pun ade jugak 3,4,5 orang yang dapat. tu yang memang rapat lah. hehehe. sangat bebesar hati nak ajak semue datang raye rumah. tapi kene hallo halloo aku dulu lah. aku kan dah keje. kang sape nak layan  korang datang time aku takde kat rumah.hehehe :p


p/s : beriye tulis kad, tapi lupe nak beli setem. adeyh.


Labels: , ,

words spilled @ Sunday, August 21, 2011 / leave comment here

hai. saye nurse burn ^.^

assalamualaikum ^^


asal 3hari jee mesti baru nak up entry baru kan. entah ape je la buat 3hari yang ade tu. kuikuikuikui. maklumlah, hari yang ade tu aku isikan dengan kursus IT. biaselah kan, kerje kat hospital it, kene lah belajar IT. dulu mase practical pernah jugak kerje kat hospital IT, tapi tak berape nak same sangat lah dengan hospital sini kan. best jugak belajar. even mengantOk sikit :p


minggu lepas jugak dapat penempatan wad. cisss, mati mati ingat kerje kat dewan bedah. rupenye tukar penempatan. dapat kerje unit burn pulak. siyesly tak tahu keadaan wad tu macamne. sebab tak pernah ade pengalaman masuk unit tu sebelum ni. setakat pernah kerje wad peads surgical, ade lah belajar sikit sikit pasal burn kanak kanak.





jum sepintas lalu pasal burn ;

 macam yang kite tahu, kecederaan burn akan berlaku kat kulit kita termasuk tisu tisu kulit. so, ade beberape peringkat burn.



peringkat satu tak berape teruk.tapi sakit tetap sakitlah kan. sedangkan terkene api lilin pun dah auww auwww. tapi lagi teruk peringkat ketige hingga musnah kulit sampai ke tisu subcutaneous.


burn bukan setakat kene api je dah burn. ade beberape jenis burn iaitu thermal burn ; burn yang terkene api, cecair panas, wap panas, tar panas dan ape ape je yang panas.





biase aku tengok kes kanak kanak kene melecur air panas lah. ade yang tertarik cerek lah, mak tak perasan tab mandi anak die gune air panas lah, macam macam lagi lah. paling kesian sape?? budak budak tu la. kecik kecik dah ade parut terbakor yeee.


selain tu ade chemical burn; burn yang terkene asid, alkali yang kuat serta organic compound.


cornea burn. asid termasok mate.



lepastu ade electrical burn pulak. terkene arus elektrik. habes rentung terbakar.



lastly ade radiation burn akibat dari terkene radiasi semase nak amik rawatan kanser atau terkene radiase dari kilang ker atau pun terkene sunburn terlalu lame.





sunburn teruk.


haaaaa, boleh beze kan jenis jenis burn tu. tapi teruk tak teruk bergantung jugak pade konsentrasi bahan, jangka mase kene serte keluasan kawasan burn tersebut.


sepintas lalu jugak aku nak nasihatkan supaye tak usahlah nak main mercun ke meriam buluh ke atau seangkatan dengannye time time raye nie. buat rosak diri sendiri and bakar duit je kan. and plusplus patient kat wad aku pun berkurang. alhamdulillah ;) semue orang sihat dari terkene kebakaran



p/s : bukan senang nak kerje kat unit nie. macam macam orang boleh jumpe.



Labels: ,

words spilled @ Sunday, August 21, 2011 / leave comment here

die tu istimewe sangat kan ;)
17 August 2011


"3hari tak update belog rase macam kangeeeeeen bangat"


assalamualaikum & salam Nuzul Al Quran aku ucapkan buat kalian si pembace yang tak jemu singgah sini (ecececeyh, ayat tak boleh blaaaaa.) sangat best lah dapat cuti hari rabu ni kan. sedangkan bile text geng geng hospital lain diorang kene kerje pulak. alolololo, takpe geng. cuti sehari je pun. sabtu ahad nie leh cuti lagi kan kan ;)



tadi ade terbace staus sorang kawan aku nie, boleh pulak die 'ter'pegi kerje, sedangkan die cuti sebenarnye. HAHAHA. tatau lah ni kes rajin ke atau tak alert. wakakakkaa ;D (lawak okie bace status dak tu)



haaaaaa, asal tajuk entry aku pasal istimewe istimewa ni? jeng jeng jeng. pergi hospital baru jumpe yang teristimewe ke hapeee. HAHA. takde maknenye. kerje is kerje. tapi kalau terjumpe jodoh tu, ehem ehemm. takkan nak buat bodoh lak kan. kikikikiki. (k gatal gile).



nak dipendekkan cerite, semalam aku balik kerje ngam ngam sampai rumah waktu berbuke. pergh, padahal pukul 5suku dah punch card pun. tapi entah mane silapnye, kerete rosak pulak. ya ALlah, nervous gile aku dibuatnye bile langsung tak boleh start enjin. tapi takde lah sampai nak nagesh. okie cool cool. ape lagi, tepon bapak aku la kan. sian die. dah lah ade kat pejabat lagi. tak pasal pasal pecut motor ke hospital pulak. konon nye semalam tak nak menyusahkan bapak aku laaaa kan, sekali termenyusahkan jugak.



jam6 suku baru ayah aku sampai dari kl. mujur die naik motor. kalau naik kerete? entah jam 8 baru nak sampai kan. jem kot.sebenarnye aku takut gileee bapak aku marah tau. sebab rosakkan kerete mak aku. wuwuwuwuwuu. tapi die tak marah pun. HAHA. mesti dalam hati die ' sabar sabar. puase.' hehehehe.



konon semalam nak singgah petronas beli gulegule kapas, sekali tak sempat. huwaaaaaaaaaa.



itulah aku nak cerite, betape life aku tak complete kalau bapak aku takde. tatau macamane nak uruskan baik baik kalau aku kene manage diri sendiri kan. wuwuwuwu. tu la mak aku cakap aku tak matang lagi. (dah bile pulak aku cakap aku dah matang nie??). ingat lagi dulu dulu, mase nak masuk study kat JB nun. memang semue bende diuruskan oleh si ayah. aku just follow je. HAHA. takpe,mase tu masih hingus lagi kan.



sekarang??? pergh, terngiang ngiang lagi ayat si ayah mase aku nak masuk kerje minggu lepas. ' kamu dah besar. dah duepuluh satu... mane boleh asyik nak harapkan die je. huwaaaaaaaaaaaaaa. padahal kisahnye aku mintak bapak aku teman aku naik hospital tu. takut sesat (wakakaka, takut sesat siod). ALASAN.



sampai pengarah hospital sound freshie, sebab ajak makayah teman lapor diri. HAHA. die cakap lah, kami nie dah besar. nak masuk kerje. bukan nak masuk sekolah. kuiikuikuiii. terase den. yang buat pengarah geram, bile tengok si mak ayah yang susah susah carik bilik nak lapor diri tu. ehem ehem, excuse me... tang tu aku carik sendiri okie. aku suruh makayah aku dok belakang aku je, biar aku carik. bagus kan aku? HAHAHA.



dulu pun mase aku ade krisis dengan EX aku, memang aku takkan boleh hidup bahagie ah sekarang kalau kes tu tak settle. semue gare gare ade si ayah aku nie. die lah yang tolong settle kan. wuwuwuwu. sangat tak boleh hidup lah kalau ayah aku takde kan.mau nye aku asyik turun naik makhamah kalau ayah aku tak nak tolong. memang siod lah jumpe lelaki perangai macamtu. nak nak mak ayah die backpup baik punye. langsung tak bertanggungjawab dengan ape yang dah jadi. cisssssssss, memang sampai sudah aku tak boleh terime kenyataan aku pernah sayang die satu mase dulu.



pesan bapak aku lagi ; ' takde kawan dalam dunie ni pun takpe. janji ade family disisi'. memang aku sokong lah kan. tapiii, aku kene ade kawan. kalau tak, nanti sape nak datang majlis kawen aku. HAHA. (tak boleh blaaaaaaaaaaa).



bak kate mama aku, ' mane lah nak carik lelaki macam ayah aku kat dunie nie' (ecececeyh mak, jiwang nampak :p)



inilah si ayah mase mude remaje dulu. hehehehe. baru 20 an 


budak kecik tu aku ler. nie mase tengah duduk kat bukit jugra, banting.



amboiii, main kude tak ajak. HAHA.

 gambar the latest beliau with my mama.



ceyh, entry ni macam hari bape lak kan. HAHA. takde la. hari hari aku adelah hari bapa & hari ibu tau. sayangi mereke selagi hayat dikandung badan. love both of you ; hairuddin yusof & azizah noordin.


p/s : how do i live without you,
i want you know.


Labels:

words spilled @ Wednesday, August 17, 2011 / leave comment here

kahwin jugak diorang ekh
14 August 2011

"pak pak kebumm kebumm pak pak kebummm kebummm"


waaaah, tak sangke menjadi jugak hubungan diorang ekh. tahniah diucapkan buat lisa dan pasanganye ^^


eyh, macam tak secocok je aku tengok. HAHAHA. suka suki aku je nak judge orang kan. hihihihihi. takde la. saje buat propa sikit. wah wah wah, tak sangke dalam 2012 ni kahwin dah si lisa yang digilai ramai jejake ni. ehem ehem. dengan siapekah? siape lagi kalau bukan abg yusri kite tuh ;)



pade aku diorang secocok. hehehe.tahniah la korang berdue. ke jinjang pelamin jua akhirnye. aku je tak kahwin kahwin lagi nie.hehehehehe (ape tetibe masuk cite aku nie?adoii)


nie lagu special dedicate untuk lisa :


aku suke lagu lagu kru yang dulu dulu. even jiwang nak mampos pun, tapi sedap & syahdu je kan kan? hehehe. tibe tibe teringat ex aku yang bername mr A dulu nyanyikan lagu kru dalam bas. wakakaka.tak boleh bla bile ingat balik ;p



p/s : hensem + cantik = sepadan ;)
aku bile lagi? lek luuu, baru doploh satu taon ;p


sumber dari: beritaharian    

Labels: ,

words spilled @ Sunday, August 14, 2011 / leave comment here

seronok dengar kisah diorang tau.ni yang buat aku sedih*
13 August 2011

" cakap berbelit belit. kate seronok, tapi sedih. ape ape entah"




lagi sekali aku nak cakap, aku sangat jeles dengan kawan kawan lain sebab diorang semue ade geng kat hospital diorang. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. bukan setakat jeless je nie. ni dah tahap sedih amat tau. kadang tu kalau dok lepak sensorang, memang teringat diorang semue ;')


takpe, ade hikmah kenape aku sorang sini.hikmah nye aku dekat dengan family.errrr, tapi aku tetap nak dengan diorang.lagi lagi dengan llv aku ;( meh sini nak update sikit pasal geng geng aku :


aku aka. cikshaz aka. cikmisi  : HOSPITAL SG BULOH
azieah : HOSPITAL TENGKU MIZAN,WANGSAMAJU (hosp tentere)
aqilah : HOSPITAL AMPANG ---> medical ward
aunie : HOSPITAL SERDANG ----> neonatal intensive care unit (NICU)
nadzirah : HOSPITAL AMPANG ----> first class ward (takboleh blaaaaa dowh)
bazilah : HOSPITAL MELAKE (tatau kje unit ape)
aemira : HKL (org keyell dah die skang ;p) ---> peadatric
lai katung : HOSPITAL QUEEN ELIZABETH II --> cardiology ward
elizah : KLINIK KESIHATAN KUCHAI LAMA---> pasukan kesihatan sekolah



halamak geng, semue dapat unit lain lain kan. takde pun yang dapat same. HAHA. memang geng betol lah kite ni. mujur kite ni dkat dekat je.boleh lah buat reunion bile bile mase ;p




winkwink. ilovethem much lah <3

Labels: ,

words spilled @ Saturday, August 13, 2011 / leave comment here

aku ade kad raye special untuk korang.
09 August 2011

" siape baik sangat ni nak tulis kad raye, pastu post? takde orang lain.aku la tu.HAHA"


macam tahun lepas lah kan, tahun ni aku nak kirim kad raye buat kawan kawan TERistimewa yang ade. yang tak istimewa tu, cube cube lah jadi istimewa kat mate aku.kikikikiki. macam terpoyo kan aku :p


aku ade kisah kad raye 'special' nak cite. (tak kisah pun korang taknak bace ).


ade suatu mase dulu, betape aku sangat malu nak mintak no telefon sorang kawan ni, yelaaaa...konon kalau ade no telefon syiok sikit kan. leh mesej sane, mesej sini.kuikuikui. (tergatal pulak). betape aku sanggup mintak alamat rumah beliau berbanding no tepon die.dengan alasan BAIK punyeeee, nak anta kad raye. ececececeyh. sambil sambil wish selamat hari raye tu, selit lah sekali no tepon. takkaaaaaaaaaaan die kejam sangat tak mesej kan kan kan. HAHA.


alhamdulillah, ape yang aku hajati, tercapai. bukan die mesej, die call aku teros nak cakap terime kasih & terharunye die dapat kad. haaaaa see see. aku sweet kan kasi kad raye kat kawan kawan ^^.


tahun ni, siapelah berTUAH dapat kad raye aku ekh.  :p


p/s : nak tengok kasut raye aku?



eyh, ape tetibe lari topik kasut lak ni. hadoiiii.

Labels: ,

words spilled @ Tuesday, August 09, 2011 / leave comment here

untunglah dah kerje & dapat bonus raye tahun ni.

" ape untung untung?nak kenel baling kasut?aku TAK RAYE tau"



HAHAHAHA. assalamualaikum kawan kawan ku yang amat dirindui selalu. semoge kalian sihat hendaknye. amin. 2hari aku tinggalkan blog tanpe jenguk die langsung. hehe. rindu*. bukan ape, semalam nak je update blog, tapi malas sangat. tatau nak cite ape kan. harini pun tatau jugak. tapi bantai lah nak cite ape yang rase nak cite.


yeeeeah, semalam aku selamat lapor diri sebagai jururawat u29. cewwaaah,nak sebut gred pulak kat sini kan. haha.dengan banggenye aku nak cite, aku sampai lewat lapor diri disebabkan jem terlampau teruk. ohhh, pagi pagi teruk gile rupenye jem kat area rumah aku. baru semalam aku tahu tau. 


padahal lepas sahur aku terus siap siap da. tak sangke pulak, pukul7 baru nak gerak. bukan salah aku okie. kene hantar adik adik pergi sekolah dulu. bagus kan kakak camni. sile contoh. kuikuikui ;p




lalu jalan sg buloh, JEM. lalu jalan shah alam, JEM. last last jumpe jalan dari meru je. baru laaaah smooth sikit jalan raye. tepat pukul8 laktuh aku sampai dewan mbsa shah alam tu. selamat ade geng lambat jugak. HAHA.




mantap lah weyh. makbapak je penuh. bukan nurse yang penuh.hahaha. tapi makayah aku tunggu dalam kerete je la. buatpe pun nak tunggu aku amik surat penempatan kan. lame pulak tu. adoiii. antara 3 hospital yang aku pilih--> hosp sg buloh (WAJIB), hosp selayang & hosp serdang.


jengjengjeng. mane lah hospital yang bertuah nie ekh.hihihihihihih.



ini semue bakal nurse kat area selangor. ramai tak ramai.haha. lelakinye dalam 5,6 orang je.tahniah lah buat semue nurse nurse selangor nie ^^


dari 8lebih aku tunggu, name aku UP area jam sebelas lebih.. pergh, nak baling kerusi pun ade je tunggu turn kan.hehe. mujur puase. sekali berkumandang lagu raye lak kan. adeyh, syahdu pulak.



perasan tak?? aku sorang je tercampak sorang sorang kat sg buloh. huwaaaaaaaaaaaaa. aku takde GENG dowh. tapi bak kate owang kan ' kawan tu sampai bile lah nak dok berkepit dengan kite je'. so, berdikari lah SHAZ.. hahahaha.




tadaaaaaaaaaaaaaaaaa. inilah hospital yang aku berkhidmat. hospital sg buloh. even aku sorang je budak kskbjb tercampak sini, aku bersyukur sangatlah. sebab dekat dengan rumah kan. tayah susah susah carik rumah sewe. budak budak sg buloh ni dah cop dah nak beraye rumah aku tahun ni. kesian diorang. rumah semue jauh jauh. dekat kelantan, perlis,terengganu. sobsobsob.


minggu ni & minggu depan aku tak kerje lagi lah sebagai nurse nye. tengag busy isi borang je minggu ni. inggu depan ade kursus IT pulak. hospital IT kan. hehehee. lupe nak cakap, hospital ni pun hospital dalam taman jugak. memang 'cameron highlands' sungguh lah. ;)


serious aku bersyukur dapat kerje sini . HAPPY sangat weyh ^.^



tapi........................................................




aku ade masalah dalam pemakaian tudung berline biru. huwaaaaaaaaaaaaaaaaa. aku menyampah betul pakai tudung lembut macam sutera ni. stress setiap pagi weyh ;(  



p/s : tahun ni aku dapat bonus tau. haha. tapi dapat separuh je la ;)
winkwink $.$


Labels: ,

words spilled @ Tuesday, August 09, 2011 / leave comment here

cantik itu simple je.takperlu susah.
07 August 2011

"aku cantik dop?"



cakap laaaa," cantiknye kau ni shaz". kuikuikuikuikui. belog sendiri, tulis sendiri, puji diri sendiri jugak lah jawabnye. haha. bak kate aku lah kan, siape lagi nak puji kalau bukan diri kite sendiri. even semue gambar yang di UP tu edit semate mate, tak kirelah edit picnic ke photoshop ke photoscape ke. nak jugak cakap diri kite CANTIK yee dok...


cantik itu sangat subjektif kawan kawan.


erk alamak, matluthfi kate sebaliknye lah pulak. HAHA. siapelah nak dengar aku cakap kan. mesti nak sokong matluthfi cakap punye. okie okie. tak semue cantik itu subjektif pun kan.


ape kebaikan jadi si cantik?


' untung kau nab jadi orang cantik. nak laki macam david beckam, pergh dapat je'

' fuhhh, kau lalu kat kedai mamak tadi, sume dok wewiiit kat kau.jeles aku'

'sebab awak cantik, saye kasi jual enpon epal ni dueratus je.just 4 u'

'saye nak tuju lagu buat si cantik manis didepan saye nie. terimelah aduh saleha'


waaah, meriah kau saleha (bukan name sebenar), ade orang nak nyanyi lagu untuk kau sorang je. untung badan ekh. kuikuikui. memang lah ade baiknye jadi si cantik, semue orang suke nak kawan dengan die, nak dekat dengan die. kan kan? die add facebook siape pun, siape lah taknak approve. tapi ape cerite si kurang cantik pulak?


'untung aku tak cantik, takde lah aku kene gangguan seksual kat tempat kerje'

'alhamdulillah, takde pun laki nak pandnag aku. takde lah dose laki dapat.amin'

'baguslah kau tak cemburu dengan aku. aku kan tak cantik. takdelah kite bermusuhan ye'

'yes, takde mane mane pun laki puji aku. ini yang aku mahu.aku tak suke riak&takbur'


yang kurang cantik, tak semestinye nak kene negatif duepuluhempat jam kan. kite bukan tak cantik, cantik.... cume seteng orang je tahu kecantikan kite kat mane. cantik tak cantik, ade jodoh kawen jugak kan. dan kenape lelaki kacak tak berape suke perempuan cantik, sebabnye die taknak orang ngorat bini die. cukuplah die sorang je sayang bini die kan ^^ (untung badan dapat laki macamni).


jum layan video si cantik sorang ni ;)



perghhh.kacak habesssss. HAHAHA. cool lah you minah. upss bro.. upsss minah ^^
(ahh konpiussss aku)


ape pun, semue orang cantik & tak sempurne mane pun. ape yang takde tu, jangan lah sampai nak menegatifkan diri sendiri selalu. tak semue kelebihan yang kite ade, semue orang ade jugak. so, sebaliknye lah.kan.yang cantik tu jangan cantik luaran je, cantikkan lah jugak dalaman. supaye sedap dipandang orang lain. tak gitu kawan kawan.


tetibe teringat kawan aku yang sangat cantik. sangat sangat cantik die tu.kadang pandang die, sejuk je hati. ececececeyh.over lak aku kan. haha.kadang rase bangge je ade kawan macam die.dahlah cantik, baik sangat pulak tu.paling susah tengok die marah. & die sangat suke senyum tak kire mase. even tengah hadap laptop pun. HAHA. & akulah antare orang yang suke buat die marah.hihihihihihii. tu die, my housemate, rashidah or her cute name dadaaaa. (bukan telor dadar okie).



of course lah bukan yang misi tu.yang bertudung merah tu my DADAA.


aku dah cakap die cantik. kan?? ;)



abaikan aku okie.HAHA. nak jugak masukkan muke aku.takpahaaaaaaaaaamm
hey, kami ade persamaan okie, kami same tinggi.hehehehe.


and i do love her so much. bukan sebab die cantik je okie.
die sahabat yang baik untuk aku.
dalam kelas, name aku atas die.dan name die bawah aku.haha.
so after shaleen is rashidah ;)
so sweet bebeh *


kalau aku lelaki (kalau okie,kalau jeeee pun.hish)
aku nak ngorat die.HAHAHAHAA. ;D


waaah, her eye her eye
make me melt.glup glupp glupppp
hehehehe.


nak tahu tak dadaaa? adik aku yang tak kenal kau pun cakap kau seorang yang cantik sangat. inikan pulak orang yang dah kenal kau kan kan kan.hehehehehe.kalau aku dok main tunjuk tunjuk gamba kelas dengan adik adik, mesti diorang carik dadaa cantik. hehehehe. tu la, diorang cite macam diorang kenal kau je.padahal tak kenal pun. ciss adik adik aku nie.....


kat sini, aku nak cakap yang aku rase bertuah kenal dadaa ni.sebab die satu dalam sejuta woooo. susah nak carik gadis cantik& baik macam die nie. cakap pun nak cover jeee kerje. kuikuikuikui. semoge perjalanan dadaa ke mari isnin ni berjalan lancar. amin. mudah mudahan kite dipertemukan lagi yeee. miss u so much bebeh ^^


okie okie. entry dah habes dah. haha.annoying sangat ke aku nie?
kikikikiki
haritu dadaa ade tanye, takde ke entry untuk die.
nah ameh kau. entry baik punye aku kasi. HAHAHA


p/s : credit untuk mr K sebab die suruh buat tajuk nie
;)

Labels: , , ,

words spilled @ Sunday, August 07, 2011 / leave comment here