Small Cute Grey Red Outline Pointer



Best View at GOOGLE CHROME!
Credit To Le Vans. xoxo
soulmate lame yang sangat dirindui
31 March 2011


´´some of the best moments are highlights´´






*pernah ade orang kate kami kembar. mate tu bute ke rabun teruk sangat?
die banyak punye lawa nak samekan dengan aku pulak.


*taksilap aku, nie last day aku jumpe die









shes look very happy with HIM. im happy when she happy too ;)


i´ve already tell you.she so beautiful ;)



no matter how far we are, i never forget about our relationship



since form1 right we know each other.
memang kau lah rakan gadoh pelok manje semue semue lah kan.
tapi, sejak dah makin jauh jauh jauh jauh nie,
banyak bende yang boleh buat kite makin jauh.
yaaaa seriously aku sangat kecik hati sampai jadi macamnie.
kalau aku cakap ape bendenye pun, mesti kau akan gelak kawkaw punye pastu.
so, malas lah nak bagitahu ;D


ape ape pun kecik hati aku tu kejap je.
so, dont worry ;)


hey arina durrah ramelan, iMISSLOVEyou so strong keyh.
so, jangan kau pernah ingat aku lupe same kau
hikhikhikhik

muaahs.


Labels:

words spilled @ Thursday, March 31, 2011 / leave comment here

jangan kawan dengan orang yang taknak kawan kite. ;)
30 March 2011











dulu saye ade sorang kawan tu,
die sangat baik.
sebab rajin layan saye yang membosankan nie.
hari hari ade die.
bangun pagi ade die,
nak masuk tandas ade die,
nak makan ade die,
nak kerje ade die,
nak tidur ade die.
sangat sweet lah mase tuh.
tapi....................
sekejap je mase sweet tu berlalu.
semue dah berubah belake.

kadangkadang terfikir, salah aku ke?
kadangkadang malas nak fikir.
kadangkadang TERfikir sendiri.
mungkin sebab dah biase ade die.
mungkin lah.

dari sehari, nak masuk seminggu
dan seterusnye sebulan dan bakal setahun.
hahaha, rindu pulak setiap saat ade die.
tapi.......
tahu dah die tak rindu........

jadi,

saye korbankan perasaan tu.
teringin nak cakap hai, awak..............
tapi.........
ah, takperlu kot.

untuk sedapkan hati, anggap je die taknak kawan saye lagi
finish, the end.

;)

kunun kunun dulu die cakap nak teman saye setiap mase
kunun kaaaan.
tapi hampeh. same macam semue orang.
cakap lebih. hurmmmm, sedih sangat.
takpeee lah, saye suke buat orang.
sekarang saye pulak kene.
HAHA-padan muke diri sendiri ;)


puas hati.
-.-

Labels:

words spilled @ Wednesday, March 30, 2011 / leave comment here

dalam topeng banyak banyak nie, mane kau nak suruh aku pakai???

jalan jalan pusing bandooo carik topeng untuk dinner yang LAMBAT lagi tuh :p


rase macam dizaman barney and friends :P

iloveyou
youloveme
we are happy family
^^

ade gak kawan nak kalahkan aku
takleh jadiii nieee
-.-


yang penting, aku lagi gojeshmojesh weeeeyh ;)


Labels:

words spilled @ Wednesday, March 30, 2011 / leave comment here

kadangkdang, orang yang kite benci tu lah orang yang kite sayang



assalamualaikum geng.
empat hari tak update, empat hari aku rindu blog nie
hikhikhikhik ;)


waaaah, aku masih mempraktiskan diri kat hospital sultan ismail, jb. hurm... series........... bosan. sebab patient tak berape nak banyak and tak berape nak buat kerje sangat kat sini. rindu pulak dengan hospital besar yang busy memanjang nun. haaaaaaaa, macamni lah manusie kan. bile dah dapat A, nak B, dah dapat C nak D. tak pernah nak rase puas dan bersyukur betul. 


kire ok lah kerje sini, boleh duduk duduk and tidur tidur. hihihihihihi. (kantoiiiii)


this week aku di eye,dental, ent and ortho ward. kejadahnye manyak manyak disiplin dalam satu wad nie. haaaaa, ini lah yang dipanggilkan multidicipline ward. sekali empat disiplin die masuk menjadi satu. aku taktahu lah hospital lain ade ke idak. sebab baru 3hospital aku pernah berkhidmat untuk 3tahun nie kan. so, nie kali pertame aku lah geng ^^



nak dijadikan cerite, kebetulan last week aku kerje wad medikal lelaki. perrrrgh wad nie busy. series taktipu. tapi ade jugaklah geng lain cakap takbusy. time aku masuk je kot. die jadi busy kan, bile kau duduk duduk. haaa time tu start orang nampak kau nie takbusy and die suruh la kau buat ituini ituini. tapi aku takde hal lah. dah memang aku boring kan. 


pendekkan cerite aku terjumpe senior lame aku kerje situ. first nampak die pakai mask, palpitation aku dibuatnye. huwaaaaaaaaaaaaaaaa, aku BENCI die amat amat. sebab die memang siod lah kan mase jadi senior aku dulu. paham paham laaa aku baru semester satu. banyak lagi bende aku taktahu dan memang tengah zaman bodohbodoh lah kan. die suruh aku buat kerje itu ini, aku pulak jenis yang takboleh orang buat macamtu, sekali..............  aku TERjeling die. TER jeeee pun. takde niat. hheheehe. eyh yeke takde niat. entahlah, tak ingat dah time tuh.



pendek kan cerite lagi, tepat jam 2petang (betul betul aku nak balik dah nie). sebab haritu hari boleh balik rumah.bas aku pukul 3 pulak kan. so, kene rushing sikit ah. entah macamane si senior nie nak buat perjumpaan belakang wad. naaaaaaaaaaaah, aku dah bedebar da. bukan bedebar nak jumpe dowang. bedebar takut kene tinggal bas. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. nak balik.......



ape lagi, si senior nie hentam la kitorang cukup. buat keje itu tak betul, keje ini tak betul. aku tunduk muke ke bawah je laaaa. kepale hotak dah melayang ke rumah pun. takde gune pun dowang potpetpotpet time tuh. buat habis air liur jeee. hehehehehehe.



tengah lah syok syok fikir pasal rumah, sekali name aku kene panggil.

haaaaaa, shazleen.....akak tahulah mate awak tu cantik.
tapi takpayahlah nak jeling jelng bile orang suruh buat kerje.
orang suruh buat kerje menjawab....


paaaaaaang kene sebijik ke muke aku. kihkihkih. aku pun jawab laaa, 

kak, saye tak sengaje tadi. sorry.
(sambil tunduk balik)


nasib aku baik sebab ade satu lagi senior tahu yang aku punye bas pukul3. so die pun macam nak menyelamatkan aku dari ditinggal bas.

eyh, akak rase macam ade orang balik pukul 3 kan.
nie dah 2setengah. dah pegi cepat sape yang balik tuh


aku yang dah nak menangis tu ape lagi, senyum ke telinge. 

terime kasih kak. saye janji tak buat lagi
(ayat belakang tuh slow je aku cakap, die takdengar rasenye)


nasib aku baik sebab kawankawan dah bawakkan besg aku sume turun. tinggal aku nak tukar baju aje.
kebetulan beg aku kecik je. macam nak pegi bandar. terserempak LAGI dengan sneior garang tuh. die pandang aku macam nak makan ajew. mesti die fikir aku tipu die kan yang aku nak balik. rupenye betul die fikir macamtu sebab die pegi tanye kawan aku lagi sorang. nampak sangat die aim aku. kahkahkahkah :D



...............................................................................

mungkin dah jodoh. aku jumpe lagi dengan die sekarang. aku berpip merah, die berline biru atas kepale. dan dah berkhidmat 2tahun sebagai staffnurse. so, aku maish kerdil dipandangan die lah kan. memang nasib aku asyik tak kene aje. ade je bende yang die nak soal soal aku and the geng. first day lagi die dah suruh prepare troli CVC. CVC?????? apekah itu???? memang aku taktahu. aku tanye lah kan. sekali die sound aku balik. dah sem6 pun taktahu CVC ape......


banggang 


aku pun tanye la nurse lain, sume jawab takmenepati citerase. ggggggggggggggr. last last prepare je troli tu macam CVL. time dokter tengah buat prosedur, kacau doktor ah pe lagiii. jawapan dokter lak berbelit. tapi yang penting dah tahu la maksud CVC tu hape. 


CVC- central venous catheter


entah bile mase entah aku belajar kan. bile aku tanye kawan kawan lain pun dowang tatau. mungkin laaa zaman akak senior tu jee ade belajar kot. :p


banyaaaaaaaaaaaaaaaak lagi bende yang kene dengan die sepanjang seminggu keje same syif pulak tuh dengan die. tapi lame lame baru aku nampak, yang die banyak nak ajar kitoang rupenye.


hari last hari paling touching dengan die. tapi tak berape nak touching sebab aku nak cepat. hahahaha. nak balik cepat lah. nk keluar tengOk wayang.  hampesss punye junior kan. hahahaha.


ape ape pun, kebencian aku nak tengOk muke die dah takde daaa pun. kalau diberi mase lagi, aku tak kisah practical wad die. hahahaha, baik tak ayat aku. hahahahaha



seriesly, orang yang kite taksuke tak semestinye die jahat pun
die baik. cume kite taknampak.
kan kan kan kan


ayat senior tu yang paling takleh blaaaaa
; eyh shazleen, geli laaa kau panggil aku staffnurse,
panggil akak jeeee laaaaaaa

dalam hati aku, aku lagi geli nak panggil akak
aku rela panggil staffnurse.
HAHAHAHAHA

hari last baru aku panggil die akak

[ thanks kak. ILY]

Labels: ,

words spilled @ Wednesday, March 30, 2011 / leave comment here

nyamuk gemOk gedempoL
26 March 2011

BENCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

kalau tidur tak pasang bende alah nie, memang tak berkualiti lah tidur aku.


sajee kan nak habis habis time aku malas nak keluar beli
GGGGGGGGGR


sakit wooooooooo nyamuk gigit sane sini :(



Labels:

words spilled @ Saturday, March 26, 2011 / leave comment here

beze lembu dengan kambing ape?
25 March 2011


assalamualaikum,
(fuuuh baru selesai siapkan assigment, tunggu lect komen saje lagi)

naaaaaaaaaah. aku baru ditag oleh kawan lame ku cikPIEJA

jengjengjeng.........

upload gambar dari PC ye,cepat upload sekarang !


























hambOiii besar gambar. takde lagi besar cikshaz??
:D

Cerita pasal gambar tuh :

oraiiit, ini adalah kenangan aku as student nurse mase tengah syok syok buat pembedahan
eyh silap silap..
mase tengah posting dewan bedah. awesome lah kan boleh tengOk darah pancut sane sini
(okiee pitam sekejap sape yang takleyh tengOk darah tu)
so, dalam markah sepuluh, saye bagi enam markah untuk dewan bedah.
betape saye suke yang tak seberape lah tempat nie.
tapi ENJOY dengan DARAH dan DARAH dan DARAH lagi..


 Bila kali terakhir anda makan ayam ? :

naaaaaaaaah, baru tadi around 8pm.
taklah suke sangat makan ayam.boleh gegemok kan selalu makan ayam.
tapi boleh dikatekan itulah lauk hari hari geng :D


Lagu terakhir anda dengar ? :

unic- sahabat sejati
tetibe lak layan nasyid kan. terbaiklah :D


Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini? :

takde buat ape pun. tahan mate nak tido. hehehehe. tapi nak jawab jugak tag nie ;)


Selain dari name sendiri, anda dipanggil dengan name ape ? :

yoyoi.my family yang panggil. hahahak :D


Tag lagi 8 orang *ramainye.... :

erk terkedu 2saat. haiyaaa ramainyeeeeee wak

nadia samad
nadh halim
aien
fatin
ayien
aida
aida
nafysha


Siapa no 1? :

nadia samad- my roomate this sem. die jugak rakan sewad aku. so,
bilang gune jari, nak dekat 3tahun kawan dengan die. orang melake. tinggi putig gebu orangnye ;)


Cakap sesuatu pasal no 5 :

ayien- adek, IMISSYOU. tahniah dapat result spm yang membanggekan hati adik sekeluarge
im happy 4 you, syg.


Orang no 3 ade hubungan dengan sesiape ? :

aien- ADE. die ade hubungan dengan kawan baik saye, azie.
die seroomate dengan kawan baik saye ;)


Bagaimana pula dengan no 4 ? :

fatin- die kawan senurse saye. baru setengah jam tadi berchatting dengan die
hye fatin ;)


Pesanan buat no 6 :

aida- awak, study elok elok.
dapat gaji first belanje saye tau tau tau :D
bile kite nak pusing satu puncak alam nie wak naik motor??

Kata-kata cinta buat no 2 :

nad halim - kate kate cinte??
one four three, nadh
HAHAHAHA


Berikan 5 perkara yang anda tahu pasal no 1 :

nadia samad 
-kuat emo/nangis/touching
-sudah berpunye
-die sayang NARA die sangat
-bakal bergaji 2000 ke atas :p
-suare sedap n lunak. auuuuww.

Persamaan antara kambing dengan lembu :

mereka HAIWAN ciptaan ALLAH

Perasaan bile buat tag ini :

suke jawab soalan :)

Adakah anda tahu rizman itu sengal ? :

RIZMAN??? takde dalam tag saye :D


Gay or les ? :

iLOVE boy ;)



-done-

penat aku tag hangpa. jawab yeeeeeeeeeeee.


Labels:

words spilled @ Friday, March 25, 2011 / leave comment here

saye nak mask yang ITU !!!!
24 March 2011

mask bukan sebarang mask
aku mahu itu masquerade lah...........
huwaaaaaaaa, menyesal tak carik kat kl itu hari.
sekarang dah ade kat jb baru ingat nak carik ;(


depa kate kat kl murah murah belake.
patpuluh ringgit leh dapat empat youuuuuuu.
kat jb nie ha, tatau la ade ke idak
jenuh pulak nak menapak kt jb nie kan
dah la aku taksuke keluar berfoye foye.
ececececeyh :p


sape sape tahu ade blog yang jual comel comel masquerade nie, let me know yaaa ;)
bukan aku beli untuk pakai g wad okie.
nak pakai untuk dinner kabaaboooom aku tu la
of kos gua nak cun meleleh punyeee


nak nie nak nie nak nie...

ghaaaaaa, kalau pakai nie, dopolahpatjam bersin


nak simple sudaa.
janji cun dan selese kan kan kan ;)


agak agak nak pakai baju dress yang bukan bukan
macam dalam  ENTRY nie, boleh lah tutup muke habis dengan topeng nie
konpem orang tak kenal kau
hikhikhikhik :p


cun jugak aku pakai ini kan geng


haaaaaaaaih, malas nak fikir pasal dinner
pikir pasal LJM lagi best kan ;)


p/s : junior mesti jeles tak dapat join dinner kami :D
(eyh yekeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee???)


kalau korang datang, pakai topeng camni ekh ekh ekh
PELIK DAN UNIK DAN MENAWAN 


Labels:

words spilled @ Thursday, March 24, 2011 / leave comment here

finally aku bertunang jugak ^^
22 March 2011

neeeeeeeenooo neeeeeeeeenoo
assalamualaikum geng ^^


ffffuuuuuuuuuuh, jam sudah pukul 2petang. balik kerje time la weyh... neenoo neeenooo. awat pakcik bas ni lambat sangat mai. kuang asam, die parking jejauh. saje nak suruh aku penat untuk ke majlis tunang aku kan. ggggggggrrr.. paaaaaaaaakccciiiik, parking laaa dekat sikit. nie yang hypertension aku dibuatnye nie. HISH-.-



3.05petang.


akhirnye sampai jue ke asrama. and ape lagi.... bukak langkah lapanbelas ah nak bersiap sakan. majlis tunang kan. mesti lah aku nak cun cun. nanti takde lah tunang aku pandang wanita lain. ecececceeyh ;D



halamak, pengapit aku si azie tak balik lagi dari hospital kulai, ganeee nak pergi jumpe tunang cepat cepat nie. alahai azie, semoge selamat smapai ke kolej. ushar ushar tingkap, hoyeeeeah.. balik suda pengapit aku dari kerje.


3.40petang


gerak sudah aku ke majlis tunang. terime kasih kepade penghantar dan pengamik yang sudi jalan jalan kempas sementare menunggu mase untuk bertunang. ehehehehehehe ;)



gapooo mu nie asyik cakap pasal sudah bertunang je, tunang nye mane??



TADAAAAAAAAAAAAAAAAA..........................

comel molek tak?



lagi comel yang ini :


ghaaaaaaaaa ternganga melihat kejelitaanye
^^

meet her, cikpuan nuradhiahrosly aka. cikpuan DYEA. inilah sahabat perempuan aku dari johor. tahniah sudah bertunang kawanku ;)



ehehehe, bukan AKU rupenye bertunang. ingatkan aku tadi. rupeneye dalam mimpi je dah bertunang.




bahagie sungguh cikpuan dyea saye nie kan. namapak ah kebahagiaan die terserlah walaupun LAPAR. hehehe kesian die takmakan makan lagi sampai petang kan. ape ape pun, thanks invite me.


dan azie, thanks teman.kalau takde kau. terkontang kanting aku kat majlis orang azie. ;)

walaupun dah lebih 2kali jumpe dyea,
aku masih segan segan nak bergambar dengan die
nampak tak kekakuan haku?
hahahaha

TERBAIK :D

meet the tunang dyea ;


me, dyea, kecik, azie ;)



serius kenyang tak hengat dunie punye makan kat majlis orang nie. dapat pulak makan kek secret recipe. molek sungguh ah badan aku naik mendadaknyee kan. hahaha.


*tetibe berangan nak kahwin... tapi dengan siape?  ;)


balik balik majlis tunang orang, seronok pulak malam tu aku bawak perut boyot nie pergi pasar malam pulak. hahaha. memang sah takreti penat dowh. ape ape pun enjoy dapat pergi pasaraye baru kat kempas nun. @mart namenye.betul betul amrt lah aku cakap same kau. 


okielah dah penat. nak tidur dan berangan kahwin pulak. zzzzzzzzzzzz. daaaaaaaa



p/s : bayangkan kerje pagi bangun 5lebih,
kerje tanpe henti sampai 2petang
(patutnye ade rehat, tapi sebab wad sanagt busy, langsung takrehat)
balik kerje dengan perut kosong,
memang layaklah aku makan banyak kat rumah dyea.
HAAHAHAHA
sangat penat haritu
-.-

tapi ENJOY ;)
oh yeee, dyea bertunang pade sembilanbelas march ye kawankawan
sebelum haku exam
sekian

Labels:

words spilled @ Tuesday, March 22, 2011 / leave comment here

harini habis exam, esok kerje pulak -.-


haaaaaaaaaaaaaaaihs, seronok betul habis dah exam ;)
tapi.....................






tapi mengenangkan ape yang aku jawab tadi, rase macam menyesal je tak base semue nota kan. ape boleh buat, bende sudah jadi. tu la padah study lambat lambat agy.hahahaha hambek kau shaz...


anyway, soalan soalan harini dan semalam sangatlah memberangsangkan hotak aku. tadi sempat pulak aku tido kejap kan, baru jawab exam.hahahaha, terbaiklah kan. bayangkan exam 3jam tanpe henti. apekah ini -.-


soalan semalam keluar drugoverdose.memang seronok lah jawab sebab taksusah mane lah kan. exam harini pecah otak sikit, tu yang sampai tertido tuh. ngehngehngeh. harini keluar pulak soalan thyroidectomy + extradural haemorrhage + chirosis of liver + diabetes. paling aku menyirap chirosis of liver lah. langsung tak bace. hahahaha.memang jawapan die aku taram saje laaa kawan. huwaaaaaaargh ngantOk =.=


harini habis exam, esok kene kerje pulak kan. okie minggu nie takde junior okie.buatla kau kerje sorang sorang terkontang kanting. nasib baiklah HSI tuh patient die sampai 28 aje. kalau HSA, mahu peluh ketiak basah menitik geng..


haaaah, nak tido. ngantOk petang petang cenggini weyh.


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Labels:

words spilled @ Tuesday, March 22, 2011 / leave comment here

nyah HOT paling marvelesh kot. AWESOME.
15 March 2011





layan sudaah video atas?
naaaaaaaaaah,
ape kate anda?
berbakat kot ini jantan.
eyh silap,
ini betine
eyh silap...
eyhhh mane mane jeee la kan.

hensem kot mamat nie.
kalau tak macamane die boleh jadi cantik macamnie
kihkihkihkih.


kalau lah aku jadi die, aku nak jadi lelaki
HENSEM kooot ;D



oooh sampai hati kau bluweeeeeerk kan aku
dasar anorexia betol 
ggggggggggr.



body MANTAP habes
aku pun takde body sebegini
hahahaha
CUN


ape ape pun,tangan hang tetap nampak kasar la mamat
-.-


nampak jue la kepondanan beliau
yeee idak kawan kawan


apehal???
spinal injury kah?


ape ape pun, kau tetap lelaki kan nyah
hikhikhikhik
hensem ;)


p/s : ini adelah si jefree star
s.t.a.r keeeh?
starwars kot

thanks google

Labels:

words spilled @ Tuesday, March 15, 2011 / leave comment here

exam dan kerja

bulan 3
semakin hari semakin singkat bhaaaaaa.

buat rakan rakan nursing intake julai 2008,
cayoook cayooook.teruskan study anda tak kire waktu yeeeew.

next week formative exam suda
wish me luck geng.

-.-

Labels: ,

words spilled @ Tuesday, March 15, 2011 / leave comment here

ingat anuar,ingat mama ;)
14 March 2011



SEDETIK LEBIH-ANUAR ZAIN

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


p/s : dengar lagu anuar zain, teringat same mama sayang
sebab mama sangat minat same ini anuarzain ;D

Labels:

words spilled @ Monday, March 14, 2011 / leave comment here

ingat jering, ingak cik shaz.
13 March 2011

assalamualaikum geng ;)

fuuh fuuuh fuuuuh, penat!! baru jee sampai kolej nie haa. maklumlah, seminggu cuti tak hengat dunie. bile sampai kolej, mengeluh memanjang kan kan. sudah jadi lumrah student la babe~


erk, esok keje petang pulak. pagi bute kene bangun nak g kelas prep. fuuuh bosan bosan. 
(mengeluh LAGI)


tadi my toiletmate si cika baru sampai bilik. belom hape hape die dah cerite pasal jering kat kampung die. errrrrrrrrrgh.. dah la aku kempunan sambal jering mama. sobsobsob. sedihnye. tapi................


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~


my toiletmate sayang bawakkan ulam jering untuk aku. hehehehe. suke suke suke. (walaupun tak berape nak suke ulam jeirng). thanks toiletmate sayang. sayang yuuuu muahmuahmuah <3


tibe tibe teringat alkisah mase kerje kat OT HSI.. ade makcik cleaner tu baik hati sangat bawakkan jering manyak manyak untuk aku makan lunch. hehehehe. makcik tu pown pelik, ade jugak budak makan jering yeee. eyh, budak kew?? kuangkuangkuang~


to makcik, makasih jua saye ucapkan. jering makcik mude. sangat senang nak makan. yummmy yummmy ~



erk, lupe pulak. ade sorang kawan aku pun baik hati sangat bawakkan jering dari rumah die. hehehee. makasih acit. tapi jering yanga cit nie bawakkan, cepat  sangat busuknye. esoknye dah berkular sikit. nasib baik aku sempat makan sikit.


SEE..........


ramai yang prihatin tentang makanan kegemaran aku nie. baiknye hati mereke bawakkan jering semate mate sebab teringatkan kawan die nie suke GILE makan jering. susah jugaklah nak carik geng yang suke makan jering. kalau ade, meh laa kenal kenal kan ngan aku. entah entah die jodoh aku. HAHAHAHA :D


anyway, kalau ade siape siape pandai buat sambal jeirng paling marvelesh sekali, meh la pos kat asrama aku yer ~


p/s : ingat shaz, ingat lah jering
shaz =jering

Labels:

words spilled @ Sunday, March 13, 2011 / leave comment here

PLAN B
11 March 2011


PLAN B - She Said 


She said i love you boy
i love your soul
she said i love you baby oh oh oh ohh

she said i love you more than words can say
she said i love you bayayayayaybayyyy

so i said, what you sayin girl it cant be right
how can you be in love with me
we only just met tonight
so she said.. boy i loved you from the start
when i first heard love goes down
something started burning in my heart
i said stop this crazy talk
and leave right now and close the door
she said but i love you boy i love you so
she said i love you baby oh oh oh oh
she said i love you more than words can say
she said i love you bayayayayby (yes you did)


so now up in the courts
pleading my case from the witness box
telling the judge and jur-
-y the same thing that i said to the cops
on the day that i got arrested
im innocent i protested
she just feels rejected
had her heart broken by someone shes obsessed with
cos she likes the sound of my music
which makes her a fan of my music
thats why love goes down makes her lose it
cos she cant seperate the man from the music
and im saying all this in the stand
as my girl cries tears from the galleries
got bigger than i ever could have planned
like that song by the Zutons Valerie
so the jury dont look like their buying it
and its making me nervous
arms crossed screw faced like im trying it
their eyes fixed on me like a murder's
they wanna lock me up
and throw away the key
they wanna send me down

even though i told them she...

she said i love you boy
i love your soul
she said i love you baby oh oh oh oh (yes you did)

she said i love you more than words can sing
she said i love you bayayayayby

so i said why the hell you gotta treat me this way
you dont know what love is
you wouldnt do this if you did
oh no no no noo
mmmmmmm



p/s : layan lagu sambil henjutkan kepale

Labels:

words spilled @ Friday, March 11, 2011 / leave comment here

saye ade hobi baru sekarang.jom la join anak dare dan mak dare sekalian.
09 March 2011

assalamualaikum dan kabare semue
.........................................................................................

fuuuh, assigment berlambak satu hape masih tak buat lagi. ape nak jadi la aku nie kan. cuti bapak laa lame. tapi PEMALAS.


errrr eksiusmeeee~


aku perlu jadi surirumah seminggu nie memandangkan my mama sayang tak sihat.


takpeee, aku memang suke jadi bibik adikadik aku. kuranghasam kan adik adik aku panggil aku bibik.memang nak makan siku aku betul.takpeeee, adik punye pasal kan.kakak kene senyum aje ;)


ade satu pagi bute tu, sukehati je adikadik aku perli `eyh,asal bibik nampak lawa pagi nie yeee.bibik nak keluar ke?` waaaatdeeeeeeeeeee tuuut*


sebab aku ikat rambut dowang nak perli. terbaik ade adik macamnie. huwaaaaaaaaaaa.nak MAKAN dowang~

.................................................................................................................

hey, saye ade hobi barulah cuti nie
BEST~!


rupenye seronok yee memasak tu. takpulak aku tahu. sebab selame nie aku PALING suke makan saje. hehehe.lagilagi sambal jering mama.takpulak rase nak amek tahu camne buat. hahahaha.cool kan ade anak macamnie.


eyh hello, eksiuuuusmeeeee~


bukan aku taknak memasak okie. dan bukanlah aku pemalas okie. tapi sebab mama kate tayah masuk dapor, aku pun dunggu la pegi ikot cakap mama. `jangan masuk dapor`. hahahaha.tapi niat nak memasak memang menebal sejak dulu lagi. cume takde peluang jeee kan.


bile aku masuk dapor, dowang cakap aku suke buat bising. dah nak belaja kan, wajiblah bising potpetpotpet.


then finally aku BERJAYE memasukkan diri ke lembah memasak yang superb best nie.hehe best gilak. cubelah try pade siape yang tak cube. errrk, umur da dopoloh tuuuut* baru nak masak kan.


bak kate hati aku, takpe la shaz, janji pandai masak.kalau takpandai jugak, beli jee kat luar. ekekeke :p



.................................................................................................................

MENU yang TELAH BERJAYE ;)


cube tanye ape masakan pertame aku? hehehe, yaaaa itu die. nasi goreng macamacam ade~


sebab dalam petiais takde barang nak masak, aku cume jumpe bahan nak masak nasi goreng saje. so bantai la masak nasi goreng. then, TADAAAA~ berjaye. cume masin sedikit. sedikit saje bhaaaa~


masakan kedue, sardin ;)


yang nie senang banget.malaslah nak cakap sedap ke idak, tertanye ianye sedap ;D


masakan kedue -----------> ayam masak lemak.


oh, aku cube bagi patient, kawan mama dalam wad makan. die cakap, `sedap akak masak`. hehehehe. makasih cik adik. ternyate memasak itu mudah ;)

ini die patient yang bagi semangat aku memasak ;)


dan memerlukan sokongan emosi.paling suke bagi sokongan emosi ---> my dad


adik2 aku memang hampeh lah nak puji.


`errr kak, masin sangat la fishball nie`

`err kak,banyak minyak laaa`

errr kak, memang aku rase macam nak bagi makan kaki aku jeeeee~


tapi cool saje!!!!



masakak ketige iaitu pagi ini --> mee goreng


not bad lah.yang penting si adik ajee suke buat aku panas hati.


aku : dik, nak bawak bekal tak g sekolah?
adik : taknak la.tak sedap
aku : okie fine


5minit kemudian,


aku nampak budak bertuah nie bawak bekal jugak akhirnye. memang kuangasam kan adik aku. mulut kate taknak, tapi hati kate nak. memang saje buat aku benggang. gggggggggggggrrr~


masakan keempat iaitu tengahari ini ---------->  daging masak asam pedas.


kat status fb tulis lain, kat sini tulis lain.hahahaha. aku lupe name masakan tu, rupenye asam pedas daging lah


yang nie, LAYAN~ sedap jugakla kan aku masak (bangge semangkok)




ahaaaaa, tada...hobi yang best sangat. taksabar nak suruh mama makan. tapi mama takde selere nak makan. lagi lagi nak makan masakan budak baru belajar ;D


tapi yang takbestnye masak nie, esok nak kene fikir nak masak ape lak.hadeyh.


esok nak masak ayam masak kicap pulak lah.lantakan jee sape taknak tu.soh die makan nasik jee :D


p/s ; insya Allah esok mama dah boleh balik rumah.
mogemoge kesihatan mama bertambah baik
amin



Labels: ,

words spilled @ Wednesday, March 09, 2011 / leave comment here