Small Cute Grey Red Outline Pointer



Best View at GOOGLE CHROME!
Credit To Le Vans. xoxo
when i LOVE ICT, then i.......................
31 October 2010


hari ini hari sabtu malam ahad. dengan banggenye nak tidow lambat dan berblog walking sane sini sampai semput. sememangnye bosan satu malam nie. oh study? nanti la +.+

sibuk jalan sane sini, tibe tibe tertarik dengan contest yang dibuat oleh cik enna banana. dengar name die, aku ingat die nie berwarne kuning. mane la tau kan gile same banana sampai gilekan kuning jugak kew. HAHAHA. so, saje nak try nasib di contest nie. kalau menang, aku happy. kalau tak menang, frust makan banana je la jawabnye. hikhikhik.

mari bace sedikit note from cik enna  banana  ;




Term and Condition

1. Feel free to be my FOLLOWERS 
( kan lebih baik kalau follow ^.^ , senang nak tahu update contest ni kan kan? )

2. entry pasal contest adalah WAJIB!

3. picture haruslah ORIGINALITY sendiri punya
( jangan curi orang punya tau! nanti Allah murka )

4. letak BANNER di side bar blog anda
( banner ini comel bukan? mesti lagi meriah blog anda kelihatan dengan kewujudan banner ini )
*wink wink

5. contest ini ada DUA categories!
CATO A : individual punya
CATO B :  crony punya :)
( nak join dua-dua pun boley, no hal punya! )


6. sila create SLOGAN KATA anda paling kretif
I LOVE ICT.......................

6. harus TAG minimum 5 orang
( ramai ke?? x ramaikan ^.^ )


slogan yang paling menarik, tertarik kau memang DABOOMM! akan menjadi penenangnya!
hoooraaayy!
Only one winner for each catogories
LAMPU TIDUR yang comel akan menjadi milik si pemenang :)


NOTES:
sila tinggalkan link anda disini



DATELINE : 10.11.10


...............................................................................

lets cik shaz started ;


dengan banggenye cikshaz nak join kedue due jenis katogeri yang ade. sebab tamak kan. HAHAHA.


CATO A ;

sebab takde peruntukan berape boleh upload gambar,
jaid cikshaz upload sampai lebam.
AHAHAHA






p/s : 3 keping saje yang layak bertanding
^^

CATO B ;






........................................................................

cikshaz`s slogan ;

I LOVE ICT just because tempat nie sangat amazing with macam macam lampu neon colour itu dan ini. tidakkah ini salah satu gaye penarik pelancong? and i`m so so in LOVE with this place. dengan tempat yang sangat strategik di bandar shah alam, memang layaklah tempat nie dikunjugi ramai umat manusia. dan cikshaz pun da due kali berpiknik sakan disini. sangat teruje dengan ramai orang dan bermacam gaye yang ade. dari tue, dewase, remaje sampailah ke kanak kanak; semue ade.

what im gonna to say is rugi sangat pade rakyat selangor yang tak datang tempat macamnie. sebab ape tau, sedangkan orang dari melaka, negeri sembilan, johor dan semue negeri pun sanggup datang. inikan pule orang selangor yang rumahnye betu betul dekat dnegan ICT. jom datang ramai ramai dan memeriahkan suasane yang sememangnye dah meriah dengan lampu bermacam jenis rupe. ILOVEICT!

..........................................................................

saye menge `tag` :

org selangor 
5)  nafisha

luar selangor

................................................................

im done.
happy 
:)

p/s : semoge rakan yang lain berjaye.
thanks cik enna!


credit all the picture ;
photographer ; amir afiq
      
words spilled @ Sunday, October 31, 2010 / leave comment here

ape kate cikshaz untuk hari terakhir management ward +__________+
30 October 2010

tepat jam 2pm. (errr taklah tepat pun, ade la dalam 2suku gitu). rase nak menjerit pun ade. tapi tak boleh kan. sebab ade dalam hospital lagi. plus plus ade uniform. okie, be profesional!. waaah banggenye aku dapat habiskan kerja harini dengan smooth sekali. FYI, harini last day aku ber`pengurusan` di wad. jadi, ade excited disitu. namun, tercalit kesedihan bile dapat tahu takde langsung junior mahupun senior dalam wad aku harini. mane boleh budak management buat kerje ituini lagi, tulis report lagi, ikut pakar round lagi. boleh jadi gile tak agak agak? fikir observation takbuat bagai. gm lagi tak sentuh. nebulizer tak bagi lagi. BAIK. boleh gile kalau kite tak manage diri kite sendiri okie.


conlcusion part 1 : kite perlukan orang lain untuk ringankan beban kerje kite.


dengan kuase mutlak yang ade, sumpah tak gune poket doremon biru tu yeee. akhirnye, semue kerje settle dibuat dengan baik walau takde bantuan staff nurse pun. mane staffnurse pergi? anggap je la die ade kerje lebih penting nak kene buat. so, takkan la aku arah staffnurse buat kerje. mampus markah aku rendah nanti.
jadi, rase nak bagi fullmarks kat diri sendiri sebab satu cubicle aku incharge sorang sorang, tanpa takde kerje pun yang tinggal.


observation
glucose monitoring-GM
nebulizer 
i/o chart
report patient
billing & discharge
last office -LO


tang last sekali tu memang benggang sikit la. bukan benggang sebab ade LO. okie, LO tu macam prosedur mandi mayat la lebih kurang. kemas kemas die, bersih bersihkan die, buang segale tubing yang ade pade die. dan sekutu dengannye lah kan. yang buat aku benggang la kan, okie.... aku kan bermanagement. perlu ke ganggu aku and the geng untuk buat bende itu? kalau aku incharge tempat tu, memang no hal kan. nie tak. dah la bukan cubicle aku, tambah pulak aku tak pernah kerje dengan beliau. dna tambah lagi aku tak pernah mintak tolong die. ini bukanlah berkire yer. ini namenye benggang. tengah aku busy buat kerje aku, boleh pulak die carik aku kan. `errr dik, ade LO lagi satu.tolong ajak kawan buat yer`. oh wth! itula ayat hati aku time tuh. ini LO kedue aku buat untuk satu harinie. due due patient die punye cubicle. dan memang terbaiklah die kene marah dengan someone harini kan.


okie, konsep aku ; orang baik dengan kite, kite baik dengan orang. buatpe baik baik dengan orang yg tak baik dengan kite. yang tak kenang jase kite.


conclusion part 2 ; sebab aku student, aku layaklah buat semue nie. takpe. mantapkan skill babe. i loike


tapi kan, ape ape pun. aku enjoy sangat kerje harini. sebab aku rase jiwe aku tenang sangat. dan mate aku tak sesak sangat dengan ramai umat manusia dalam wad. wah, i like la bile tade orang lain kerje dengan aku. sebenarnye la kan, kite nie lebih senang kerje dengan diri kite. bile kite kerje dengan somebody else, kite rase macam kurang tenang. kenape? cube fikir baik okie. kalau korang mintak tolong someone buat something. die buat tak? kalau die buat cepat, kire A+ la kene bagi budak tu. tapi masalahnye kalau die lembap buat atau tak buat langsung atau menjawab. rase nak hempas muke die tak? HAHAHA. tak semue orang boleh go on dengan kite nie. care kite keje mungkin lain dengan orang lain. setengah orang bekeje dengan konsep lemah lembut tapi buat keje. setengah lagi, buat cepat supaye lepasnie boleh buat keje lain. setengah orang berfikiran, `ah, ade orang lain boleh tolong buat punye`.


conclusion part3 ; cubelah jadi yang terbaik supaye kite sentiase the best among the best.yeaah~


dan last sekali, aku bangge ade kawan yang terbaik disisi mase susah senang aku. ingat senang nak tempuh hari hari kite sorang diri. hidup perlukan teman okie. dan thanks to nadia samad serta rashidah mustami. sebab susah senang kite bersame tak pernah buat kite rase lemah sangat dimate orang ramai. sampai tadi ade orang tanye aku, `eyh, orang meninggal pun korang kene settlekan jugak ekh?` aku jawab, `sape lagi kalau bukan kami`.and she said ; ` tapi awk tak jage patient tu pun. penatnye keje korang`. yes darling, hidup dan buat kerje tak boleh berkire sangat. kene saling tolong menolong. like what we do. buat LO bersame same. ahaks. ape kau ingat aku buat sorang sorang ke. gile hape!



and thats why we need friends. and i love my ward`s partner so much. coz they are the best for me. 
naisb baik, luar wad dan dalam wad pun kami masih kawan yang baik. tak sombong, buat muke. yeee, kite kene sedar diri kite nie weyh. tanpe dorang, ingat boleh survive ke hidup jauh dari family sorang sorang? ade pakwe sekali pun, ingat boleh jage kite sangat ke? macam la die boleh jge kite kalau kite demam. ade die tuamkan kepale kau? ade die suapkan ubat kau? ade die papahkan kau mandi? kalau ade pun, mesti sebab tu korang kat rumah. kat rumah boleh la ade orang nak tolong weyh. kat sini? kawan jugaklah harapan korang kan. said to all your lovely friends `ILOVEYOU`.


ILOVEYOU
both of you~


conclusion terakhir ; aku bangge dengan diri sendiri. dan esok aku nak enjoykan diri before exam. HAHAHAHAHAHA +_________________________+



words spilled @ Saturday, October 30, 2010 / leave comment here

MAMA



Age 4, we think: Mom knows everything!
At 8: Mom knows a lot.
At 12: Mom doesn't really know everything.
At 14: Mom doesn't know anything.
At 16: Mom doesn't exist.
At 18: She's old fashioned.
At 25: Maybe mom does know about this!
At 35: Before we decide let's ask mom.
At 45: I wonder what... mom thinks about this?
At 85: I wish I could ask mom about this.

dedicate : azizah noordin musa. owh ILY!

Re-post if you have the best mom in the world.

words spilled @ Saturday, October 30, 2010 / leave comment here

K.E.J.I
29 October 2010

KEJINYE bile ............



keji bukan? bukan aku yang keji. argh, keji. dari dulu sampai sekarang, memang nampak jelas sangat kami diabaikan. kenape tidak aku bersuare kalau memang terpampang jelas orang lain sentiase boleh, tapi tidak kami. baik, kami layak bawak hati kami ni jauh dari sini. sabar shaz. sikit bulan lagi nak habis. okie, sabar.


words spilled @ Friday, October 29, 2010 / leave comment here

ini kan kolej aku.jadi, mestilah sayang
28 October 2010


rase bangga nak tayang betape cantiknye
kolej kesayangan aku.
okie, aku sayang yer.
kalau ade yang tak sayang, bukan masalah aku pun.
haha

kenape aku sayang?
sebab nie kolej baru ; itu SATU
DUA ; die sangat menarik dan cantik dan bergaye
(kalau lalu depan kolej pun dah rase bangge.haha)
TIGA ; sebab aku budak nursing import from JB
jadi rase kembang semangkuk disitu.
kenape? sebab kami BEST~

apa apa pun, itulah dia KOLEJ SAINS KESIHATAN BERSEKUTU JB
tapi,
KOLEJ KEJURURAWATAN JB
takkan pernah aku lupekan
sayang JB
^^



kenape nak tayang?
sebab ade la orang tu kan,
tatau kolej aku nie kolej ape.
jadi, rase nak share disini.
sebagai pengetahuan am korang jugak.

ape?
ingat UNIVERSITI PERTAHANAN NASIONAL MALAYSIA
je kite kene tahu kat mane.

mane lahirnye jururawat,
juru xray,
pembantu perubatan.
pembantu farmasi.
inspektor kesihatan,
juru pemulihan anggota,
juru pemulihan cara kerja,
dll.

pun kite kene tahu tau mane lahirnye mereka yang hebat ni.


jadi, berbanggelah dengan tempat anda belajar sekarang
sebab dari situlah korang layak jadi manusia.
kalau tak, layak ke korang jadi nurse?
atau radiographer?
atau occupational teraphy?
atau physioteraphy?
atau medical assistant?
atau pharmacist assistant?
etc.


tak kisah la itu pilihan ke lapan korang sekalipun.
janji, korang dah berjaye masuk sini
dan patut bersyukur.
ehem ehem
(tengok senior dah marah)
HAHA


kepade semue keluaran atau intake KSKBJB nie
jagelah name baik kolej anda
sebab walau mane pun korang dicampak
mesti orang akan tanye,
dulu study kat mane nie?
bagusnye hasil kerje budak budak nie kan
ahaks,
budak mane lagi kalau bukan budak KSKBJB
hehehe

^^

p/s : saye rase sedikit emo dan sentap,
 bile ade orang benci dengan kolej mereke sendiri.
walhal, disitulah ilmu yang korang dapat

words spilled @ Thursday, October 28, 2010 / leave comment here

sedikit fakta yang ingin dikongsi bersama


1. Jika anda makan satay, jangan pula lupa timunnya, kerana memakan satay bersama karbon yang terhasil mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu? (Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula adalah anti-karsinogen.

2. JANGAN MAKAN udang selepas mengambil pil vitamin C ! Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

3. BARAH mudha terjadi akibat penggunaan bahan dalam Shampoo. Balik rumah dan pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium LaurethSulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; VO5, Palmolive, PaulMitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal. 
Meskipun pertanyaan telah pun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan buih yang banyak". Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan buih.

4. Kepada penggemar makanan jenis MEE SEGERA (tak kiralah maggi,koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya. Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doktor. Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax ke atas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak. Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR. Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari. Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee segera. Doktor juga memberitahu yangbadan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai 'makan untuk mendapat barah'.

5. Bawang Goreng segera. Seorang kawan melawat ke sebuah perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman. Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja. 


--> Sebarkanlah maklumat ini kepada orang- orang yang anda sayangi dan pengguna yang masih belum disedarkan lagi.


p/s : seronok dapat kongsi ape yang kite tahu dari
sehari ke sehari

words spilled @ Thursday, October 28, 2010 / leave comment here

tahniah sebab awak lulus jadi nurse

osce habis.perasaan? gembire sangat sebab lepas je osce, terus tapau lunch. HAHA. gile lapar. =.=

hey, osce tadi macam bestlah.entah kenape nak cakap macamtuh. hey, mestilah sebab aku boleh buat. sebab semue kawan kawan aku boleh. yes yes, cube untuk scor high marks osce nie. ekeleyh, macam hebat!


baiklah, semue sasaran spot stesyen saye meleset jauh sangat kali nie. langsung tade kene mengene dengan ape yang dispot sebelum nie.


1) eye swabbing & eye drop - DONE VERY VERY WELL
2) insert catheter intermitten - boleh buat.tapi sebab die prosedur sterile, jadi malas lah nak kate dapat skor ke tidak. kerane, ape yang kite buat kadang kadang tak same dengan ape yang pemerikse pandang
3) ear drop - first time kan buat, so kekok dan kekok. tapi boleh buat sebab pemerikse OK!
4) asses GCS - boleh la buat dari langsung tak boleh.
5) pemberian syrup potassium citrate - errrrrr, HAHAHA. tatau la aku buat ape time tu. boleh la kot. tapi takde la dapat high mark. tapi kalau terdapat tu mungkin sebab nasib kot.HAHA
6) pendidikan kesihatan febrile fit - totally can do this. sebab stesyen bercakap kan. bantai je la cakap itu ini.
7) posisi semiprone - okie, yang nie dah sah sah tahu markah kurang. sebab langsung tak terfikir akan masuk. posisi dah betul dah, sekali lupe taruk bantal daaaaaaaaaa. jadi, pemerikse cakap ; `amboi, dah senior terus lupe ye buat posisi`. HAHAHA. alaa, kalau kasi junior pun macam la boleh buat sangat. ekekek.


kesimpulannye ; osce kali ni sangat best sebab kebanyakan prosedur adelah dari semester ini juge. jadi, memang tak terfikir la tak boleh buat langsung. even bilik osce sangat sejuk sambil mengigil aku dibuatnye, namun tetap ku gagahi liku liku perjalanan dalam bilik tadi. best +________________________+


to all my junior ; kau tunggu la time aku jage osce nanti. kau tengok aku nie ade sifat perikemanusiaan ke tidak. jangan jadi macam ayam yang lupe mane taik die sepahkan mase berak. maksudnye ; jangan kau lupe jase orang yang pernah ade bersame kau mase susah senang kau. sebab orang tu la paling berharge disaat kau menderite. yeaaaahs : )

words spilled @ Thursday, October 28, 2010 / leave comment here

sabotaj aku?
27 October 2010



senarai nama pembantu osce tahun 1 semester I

apakah ini? ade orang sabotaj aku nampak. hamboi hamboi. saje nak suruh aku masuk wad kan. tak payah jage osce, hello, aku pun nak tengOk juge junior kesayangan aku ambik exam macamne. muke terketar ketar nampak hantu ke, muke excited gile ke, muke mcm pecah rumah ke.eyh eyh, ade ke?


siod laaa name diatas! benci! mogok taknak jage osce minggu depan

words spilled @ Wednesday, October 27, 2010 / leave comment here

berdebar esok, siapa lah yang tahu

assalamualaikum ,


esok ade osce, exam klinikal. takut. nervous. dan tak sabar nak habiskan hari esok. habis esok, exam teori bakal mendatang. yang ini mesti betul betul cuak punye. baikla, nak cube jadi kebangaan tuan pengarah. : D


spot stesyen esok :

1) insert catheter intermittent (sterile)
2) eye swabbing & eye drop
3) posisi baringan lumbar puncture
4) key hole dressing (sterile)
5) pendidikan kesihatan untuk epilepsy
6) pemberian ubatan
7) stump


saje spot spot. kalau tujuh tujuh keluar, memang hebatlah aku. sekali kan, cpr keluar. mampus aku. jom bukak buku sem ii balik. haha


sayonara.

words spilled @ Wednesday, October 27, 2010 / leave comment here

Di Mana Kan Kucari Ganti
26 October 2010


Hendak ku nangis
Tiada berair mata

Hendak ku senyum
Tiada siapa nak teman
Kalaulah nasib
Sudah tersurat
Begini hebat
Apa nak buat

Di mana kan ku cari ganti
Serupa dengan mu
Tak sanggup ku berpisah
Dan perhati patah, hidup gelisah

Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi
Tinggalkan sendirian
Tiada berteman dalam kesepian

Dunia terang menjadi gelita
Cahaya indah tiada bergema
Keluhan hatiku membawa derita
Kini kau jua tak kunjung jelma

Di mana kan ku cari ganti
Mungkinkah di syurga
Untuk kawan berduka
Menangis bersama, selama-lamanya



dimana kan ku cari ganti by aizat, dayang nur faizah, stacy. bunkface, kru, jaclyn victor, 
shahir af8, lan, ning baizura, ella, atilia, vince.


alfatihah buat arwah tan sri p.ramlee

words spilled @ Tuesday, October 26, 2010 / leave comment here

terime kasih tidak terhingga

alhamdulillah harini dapat jumpe dan kerje dengan orang baik baik saje ;

1) management ward bersame staff nurse yang superb cool. even wad aktif gile harini. lepas sorang, sorang masuk wad. dan akui, sangat penat hingga langsung tak makan.(susahla nak jumpe aku tak makan)


2) settle prosedur lumbar puncture di wad hemato. tanpe staff nurse diatas bukit nun, siapelah kami insan di bawah bukit ini. dengan penat dari wad medikal, kami gagahi tangge yang curam untuk LP. dan kami berjaye. tahniah kepade kami.


3) to mr kluang ; tanpe encik juge, siapelah kami kan. biar kenal hanye sesaat, jasamu akan tetap kami kenang sampai bile bile. jumpe mane mane, kami belanje mcD satu set. eyh eyh eyh


4) sayang staff nurse clinical kami sangat sangat. to staff nurse ; even sn busy, sanggup layan kami yang busuk dari hospital nie kan. memang betul orang kate, kalau dapat kite sayang. kalau tak dapat kite kutuk. mintak dijauhkan kami dari mengutuk manusie. amin~


5)  dapat melantak tomyam superb hawt dari cafe. penat kami dijamahi tomyam yang best. alhamdulillah.


6) dan yang paling istimewa ; bile dapat rakan bertugas yang sangat baik, cool, memahami, rajin dan sentiase disisi walau payah bagaimane pun.terime kasih tidak terhingge pade nadia dan rashidah. kalau korang tade, memang kosong hidup aku. entah siape nak teman aku makan nasik lemak pagi pagi kan. satu sem nie, kite banyak bersame di wad. terime kasih pade pembuat jadual kerje kami. dan sampai dokter fikir kite nie tige kawan baik pulak. hahaha. nie memang kelakar. ke tandas bertige, ke wad bertige, makan bertige. bile kite tak bertige entah. ^^



istimewa dari budak sem lima ;)

words spilled @ Tuesday, October 26, 2010 / leave comment here

jangan jauh dari saye, awak
25 October 2010

HILANG ;

tibe tibe rase macam hilang something. tatau lah aku sorang je ke yang rase macamtu. atau orang lain pun rase macamtu jugak. biase bende tu selalu ade dengan aku. ke mane saje mesti melekat. dan tak pernah rengang. and then, tibe tibe bende tu macam tertinggal kat belakang.


ke, aku yang bagi tinggal?


mustahillah.


aku bukan pelupe sangat pun.sikit je adelah kan. eyh eyh, awak rase tak bende tu hilang? kalau jumpe, pulangkan balik, please. kalau bende tu tade, rase kosong je hidup. alamak, bencinye ade rase macamtu kan.


please ;



you always in my heart.
please dont leave me alone
=.=

words spilled @ Monday, October 25, 2010 / leave comment here

shaz dah matang rupenye


caaak
^^
berubah wajah nampak belog cikshaz
ahaks.

memandangkan ini entry ke dua ratus sembilan puluh empat; jadi terase bebesar hati nak ubah ape aje yang aku rase serabut dimate aku.HAHA. 


tahu. tak cantik dan tak selawa engkorang punye. sebabnye, aku bukanla seorang yang kretif. name pun nak jadi nurse. so, uniform putih.belog pun nak putih jugak. taknak dah hitam macam before this. nanti orang tengok pun akan fikir sembilan kali; nie ke belog nurse? macam pengajar taska punye belog aje.HAHA.


eyh eyh, aku tak kutuk pengajar taska okie. tengOk la belog dulu. wane sane, wane sini. macam ape ntah. so eyeeeew. sampai kawan aku pun tegor. mcm budak budak la shaz nie. aigOoo. aku da besar la weyh. suda dua puluh okie.


jadi, jadi aku nak matangkan diri lah. eleyh, rasenye nie ayat ke seratus empat aku cakap kan. tapi x berubah jugak. HAHAHA. bimbinglah aku ke jalan yang benar. amin~


jadi, okie ke belog baru? rase mate takde semak samun da kan?HAHA. terbaikla wok. okie.nak tamatkan entry. nak study kononnye. hikhik.

words spilled @ Monday, October 25, 2010 / leave comment here

Menghitung Hari 2 by ANDA
24 October 2010


menghitung hari detik demi detik
menunggu itu kan menjemukan
tapi ku sabar menanti jawabmu
jawab cintamu

jangan kau beri harapan padaku
seperti ingin tapi tak ingin
yg aku minta tulus hatimu
bukan pura-pura

reff:jangan pergi dari cintaku
biar saja tetap denganku
biar semua tahu adanya
dirimu memang punyaku

jangan kau beri harapan padaku
seperti ingin tapi tak ingin
yg aku minta tulus hatimu
bukan pura-pura

repeat reff

belum pernah aku jatuh cinta
sekeras ini seperti padamu
jangan sebut aku lelaki
bila tak bisa dapatkan engkau
jangan sebut aku lelaki


p/s : i like this song. dah lame dah dengar lagu nie.tahun bile entah. tibe tibe tadi nampak kawan aku si abdullah hakim post lagu nie. pergh, layan jiwang la malam nie. thanks to dollah sebab ingatkan balik lagu nie. and, ehem ehem.... malam malam layan la lagu nie. baru selesai download sebenanrnye.hikhikhik.

meyh layan lirik nie dalam dalam okie. dalam sungguh maknenye.ehem ehem~


words spilled @ Sunday, October 24, 2010 / leave comment here

lelaki desperate kot

assalamualaikum ;


tibe tibe rase nak share perasaan yang SATU nie ngan engkorang. first jawapan cerebrum aku ENTAHLA WEYH. alkisah tadi tengahari, sahabat kesayangan aku mesej mesej bagitahu yang kawan die merangkap jua kawan aku, ajak kenal. eyh. mcm pelik saje kan. dah kawan tapi nak kenal. memang sah la aku gelak dulu lepas bace mesej tu. sebab mcm ape je nak kenal tapi memang dah kawan pun.


rupenye si kawan tersebut nak try aku ; means die nak try la kot kot dapat jadi awek. eyh, perangai sedemikian rupe pun ade ye?! boleh ke nak bercouple ngan orang sedangkan hati taksuke pun. aku cakap pasal die la. senang gile kan nak love love orang. hurm, dalah hati aku terdetik ; orang macamnie sebenarnye bukan nak bercouple sangat pun. tapi takut lame lame nanti die dah tak laku. bile tak laku, nanti kawan2 ejek sane sini. BETUL TAK WEYH????!


geram jugakla sebab die nak jadikan aku bahan test die kan. die ingat aku nie barang ke. hamboi hamboi. aku debik sebijik baru kau tahu kan. ggggggggggggr~ baiklah, aku sangat geram sebenarnye. baru beberape jam lalu die text inbox fb aku. rupenye, mungkin ade udang disebalik batu. yes, i`ve already know la. booo same kau. thanks pade sahabat aku sebab dah kasitahu kan. alaaa, kalau die tak kasitahu pun, macam la aku layan mamat tu sangat.hurm~


benci.


okie la. nak prepare untuk practical esok. dan minggu nie minggu exam sebenarnye. cube cube lah muhasabah diri dari dunie internet nie.okie, saye cube. bye alls~


wassalam.

words spilled @ Sunday, October 24, 2010 / leave comment here

perihal kasut itu ;


kalau lah aku pakai kasut macamnie keluar
dengan engkorang,
korang MALU tak?
please say NEHI please.
hakhakhak
><


-
-
-
-
p/s : sayang kasut aku nie.
nak pakai pun pikir lapan kali.
last last, tersimpan je sebab tatau nak pakai g mane.
ade sape sape nak ajak g datink datink tak?
=.=
(malu)


-
-
-
-
-
-
-


baiklah.
DAMON SALVATORE kate nak
jangan jeles yee bibik
hikhikhik
love you DAMON~

words spilled @ Sunday, October 24, 2010 / leave comment here

ini wedding dato` dr sheikh muszaphar ; bukan cik shaz

(sile klik link diatas)


marilah layan video sweet ini sambil gigit jari okiee para gadis sekalian. doakan kebahagiaan mereka hingga ke akhir hayat. so sweet.two thumbs up 4 the superb work! congrats~

p/s: jum jum.aku nak berangan akan ade wedding sebegini
lagi 3,4 tahun akan datang.
ahaks.
pray 4 me
:)


words spilled @ Sunday, October 24, 2010 / leave comment here

kau ; DELETE already
23 October 2010


Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

(korus)
Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu


ergh, tilu-ku bukan aku. lagu nie sangat trauma kalau aku dengar kat mane mane. rase benci ade. meluat ade. rase nak nangis pun ade. dan rase rindu pun ade. kalau dulu, die selalu teman aku. siap main karoke same same lagi dengan lagu nie. die pun siap beli calleringtone lagu nie lagi. untuk aku. okie AKU SAJA.


walaupun die pernah kecewekan aku satu mase dulu. aku nak jugak cakap aku rindu die. dan nak die jadi peneman aku setiap mase macam dulu dulu. walaupun tahu bende tu macam mustahil je. tapi nak jugak pasang angan angan sedemikian. mane die erk?


senang sangat die datang dan pergi dalam hidup aku. bile ditanye mane pergi, jawapan senang gile ; sorry, i busy. ergh! bestnye kalau aku dapat buat macamne die buat. yes! aku dah balas ape die buat dengan aku. dengan tak de angin tak de ribut (okie, jerebu ade sikit), die datang balik minggu lepas.


ewah ewah, kau ingat aku nie ape. bola? baju? barang? bile nak ambil. bile taknak campak merate rate. dan yes yes yes dan yes lagi. aku berjaye balas dendam dengan die. dengan banggenye aku cakap ;kau sape?? kite kenal ke?!. oh whatever la perempuan! aku taknak fikirkan kau lagi. gambar kau bagai aku sudah delete. no more YOU in my life. hurm memang dah lame pun kau berambus dalam hidup aku kan.


aku bace belog laki kau kelmarin. amboi, seronok sudah kan habis project final. lepas nie boleh la kalian kahwin kan. dan kau terus lupe janji janji manis kau dengan aku dulu. nak serang laki kau kat tempat die kunun. poooooodah. ayat taik je kau nie kan. hish! ~


dulu, yee aku sayang kau sangat. tapi lepas kau buat macamnie. sumpah menyesal gile ade kau dulu. betul kate kawan kawan aku, perempuan nie akan menyusahkan aku suatu mase nanti. dan yes, tepat sekali jangkaan mereke. terime kasih perempuan~


jangan datang balik okie.i`ve already hate you~


p/s : ade orang kan, mulut saje kate rindu.
tapi hati ; langsung tak ingat pun.
baik takpayah cakap rindu kalau tak perlu.
seriously i really dont need that!
geli bace ayat kau dowh.
ayat nak bunge saje.
orang lain bolehlah kau kencing,
aku??
pandang kau pun rase nak loye tekak dowh~

words spilled @ Saturday, October 23, 2010 / leave comment here